نمای کرتین وال نمای خارجی ساختمانی است که با دیوارهای غیر باربری ساخته شده است که محیط داخلی و خارجی را از هم جدا می کند. این دیوارها معمولاً از شیشه، آلومینیوم یا سایر مواد سبک وزن ساخته می شوند و به آنها دیوارهای پرده ای می گویند زیرا مانند یک پرده از چارچوب ساختاری ساختمان آویزان می شوند. هدف اصلی دیوار پرده ایجاد مانعی در برابر عناصر و در عین حال به حداکثر رساندن نور مرئی و گرمای ورودی به ساختمان است.
نمای کرتین وال چیست؟
نمای کرتین وال نمای ساختمانی است که رو به دنیای بیرون است. این اولین تأثیری است که یک ساختمان بر مردم می گذارد و می تواند به طور قابل توجهی بر نحوه درک مردم از ساختمان تأثیر بگذارد. یک نمای دیوار پرده ای با طراحی خوب می تواند در مورد سبک، کیفیت و قابلیت های عملکردی ساختمان صحبت کند.
دیوارهای پرده اغلب در ساختمانهای مدرن و بلند استفاده میشوند جایی که پنجرههای بزرگ و بدون وقفه را میسازند که حداکثر نور طبیعی را به فضاهای داخلی میرسانند. این همچنین نماهای داخل ساختمان را به حداکثر میرساند زیرا منظرهای عالی از محیط بیرون ارائه میدهند.
نماهای کرتین وال را می توان متناسب با هر سبک معماری یا زیبایی شناسی از شیک و مدرن گرفته تا کلاسیک و سنتی طراحی کرد. انتخاب متریال، رنگ، بافت و الگوها می تواند به طور قابل توجهی بر ظاهر نهایی نما تأثیر بگذارد. این مواد می توانند از صفحات شیشه ای گرفته تا روکش های سنگی، از قاب های آلومینیومی تا پرداخت های چوبی را شامل شود. انتخاب مواد باید به دقت مورد توجه قرار گیرد تا نه تنها ظاهر بلکه عواملی مانند بهره وری انرژی عملکرد و عایق نیز در نظر گرفته شود.
دیوارهای پرده (نمای کرتین وال)
دیوارهای پرده بسته به سطح شفافیت حریم خصوصی و عایق بودن می توانند تمام لعاب یا نیمه لعاب باشند. همچنین می توان از شیشه های با کارایی بالا برای کنترل میزان گرما و نور ورودی به ساختمان استفاده کرد و نیاز به سیستم های تهویه مطبوع و روشنایی را کاهش داد.
در نتیجه، نمای پرده ای یکی از اجزای حیاتی طراحی ساختمان است که بر زیبایی، عملکرد و بهره وری انرژی ساختمان تأثیر می گذارد. این یک راه حل تکنولوژیکی است که ارتباط بین محیط های داخلی و خارجی را افزایش می دهد و اجازه می دهد حداکثر دید و نور طبیعی را داشته باشید. نمای دیوار پرده ای با طراحی خوب عملکرد و زیبایی را ترکیب می کند و یکی از جنبه های ضروری طراحی ساختمان مدرن است.
وقتی به هر ساختمانی نزدیک می شوید اولین چیزی که متوجه می شوید چیست؟ در بیشتر موارد این طراحی و ظاهر بیرونی ساختمان خواهد بود. اگر در حال حاضر روی یک پروژه ساختمانی کار می کنید منطقی است که باید کمی فکر دقیق در نمای آن داشته باشید. می خواهید پروژه شما خوب به نظر برسد اما همچنین باید مطمئن شوید که نما و داخل در برابر عناصر محافظت می شوند.
سایر ملاحظات کلیدی شامل دوام و بودجه است بنابراین در این مرحله ممکن است به فکر نمای کرتین وال باشید. این نوع نما ظاهر و نمای مدرن و زیبا و همچنین تعدادی مزایای دیگر را ارائه می دهد. اکنون قصد داریم با جزئیات بیشتری به بررسی این موضوع بپردازیم که نمای کرتین وال چیست و آیا باید آن را در ساخت خود بگنجانید یا خیر.
نمای کرتین وال
کرتین والینگ یک سیستم روکش غیر سازه ای در نمای بیرونی یک پوشش ساختمان است. معمولاً اینها از قابهای آلومینیومی سبک وزن و پانلهای لعاب ساخته میشوند اگرچه این میتواند متفاوت باشد. در بسیاری از موارد پانلهای شیشهای برای ورود نور به داخل ملک استفاده میشوند اگرچه پانلهای مات نیز یک گزینه هستند.
از آنجایی که پانل ها ساختاری نیستند هیچ یک از وزن ساختمان را تحمل نمی کنند. این همان چیزی است که آنها را منحصر به فرد می کند زیرا برخلاف سایر دیوارهای خارجی آنها بخشی جدایی ناپذیر از ساختار را تشکیل نمی دهند. آنها صرفاً برای ظاهر و ضد آب و هوای ساختمان طراحی شده اند.
از این سیستم برای پیچیدن ساختمان استفاده می شود تا ظاهری مدرن و زیبا به آن ببخشد. ما تمایل داریم نمای کرتین وال را با ساختمانهای بزرگتر بهویژه سازههای چند طبقه مرتبط کنیم اگرچه این سبک در املاک خانگی نیز محبوبتر میشود.
نمای کرتین وال برای چه کاری استفاده می شود؟
همانطور که گفتیم نمای کرتین وال تا حد زیادی به عنوان یک عنصر طراحی برای زیبا جلوه دادن ملک استفاده می شود، اما این تنها عملکرد آن نیست. با دوام طراحی شده است و از ساختمان محافظت می کند و از فضای داخلی در برابر عواملی مانند باران و بادهای شدید محافظت می کند.
اگر از پانل های شیشه ای استفاده شود این می تواند مقدار زیادی نور طبیعی را وارد ساختمان کند. این می تواند یک تقویت کننده خلق و خوی بزرگ برای ساکنان باشد اما همچنین می تواند به کنترل آب و هوا از درون کمک کند و ساختمان را در مصرف انرژی کارآمدتر کند. از نظر زیبایی شناسی روکش شیک و مدرن ساختمان را عالی جلوه می دهد و تمیز کردن آن آسان تر است تا اطمینان حاصل شود که برای سال های آینده خوب به نظر می رسد.
چه ساختمان هایی نمای کرتین وال نیاز دارند
همانطور که گفتیم ما تمایل داریم که این نوع نما را با ساختمان های بزرگتر اغلب دارایی های تجاری بیشتر مرتبط کنیم. به عنوان مثال مراکز خرید، بلوکهای اداری، آسمانخراشهای مدرن و آپارتمانهای بلند میتوانند نمای کرتین وال داشته باشند.
همانطور که گفته شد، این سبک به طور فزاینده ای برای املاک خانگی نیز اعمال می شود. بسیاری از طرح های جدید از نمای کرتین وال به عنوان راهی برای پرکردن فضای زندگی با نور طبیعی و به حداکثر رساندن چشم اندازهای زیبا از مناطق اطراف استفاده می کنند. علاوه بر این نمای کرتین وال در اماکن خانگی فقط مربوط به پانل های شیشه ای نیست. همچنین شامل درب های تاشو دوتایی و موارد دیگر است.
آیا باید از نمای کرتین وال در ساختمان خود استفاده کنید؟
در این مرحله ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا از کرتین والینگ در ساخت خود استفاده کنید یا نه، این همان چیزی است که ما در مورد آن صحبت خواهیم کرد. اگرچه هر ساختمان منحصربهفرد است ملاحظات خاصی وجود دارد که میتوانید به شما کمک کند تعیین کنید که آیا این نما برای پروژه شما مناسب است یا خیر.
ابتدا باید در مورد نوع ساختمان و اینکه آیا پرده وال می تواند مفید باشد فکر کنید. در بیشتر موارد اگر روی یک پروژه بزرگتر مانند یک بلوک اداری کار میکنید یک نمای شیشهای مانند این میتواند در عین حال که کاربردی باشد عالی به نظر برسد. با این حال اگر روی یک پروژه کوچکتر کار می کنید ممکن است نیازی به دیوارکشی مانند این نداشته باشید.
نتیجه گیری
باید به این فکر کنید که چه مقدار نور طبیعی در داخل ملک می خواهید. این سیستم ایده آلی برای ورود مقادیر زیاد نور است اما در برخی موارد این می تواند حواس پرتی یا آسیب رسان باشد. بنابراین به این فکر کنید که چه چیزی عملی است و چه چیزی برای ساکنان ملک مناسب تر است.
تعمیر و نگهداری نیز باید مورد توجه قرار گیرد زیرا دیوارهای پرده ای می تواند به سطح بالاتری از نگهداری نسبت به سایر انواع پوشش های ساختمانی نیاز داشته باشد. به تمیز کردن و مراقبت منظم نیاز دارد بنابراین به این فکر کنید که چقدر میتوانید از عهده تعمیر و نگهداری برآیید.
در نهایت باید به بودجه فکر کنید. اگرچه پانلهای شیشهای بزرگ میتوانند گرانتر باشند به عنوان یک قاعده کلی این پانلها سبک وزن هستن، بنابراین در واقع میتوانند در هزینه ساخت و ساز صرفهجویی کنند. بعلاوه می توانید ساختمان را در مصرف انرژی کارآمدتر کنید و در هزینه های دیگر صرفه جویی کنید.