طراحی نمای ساختمان غیر مسکونی به جنبه زیبایی بصری نمای بیرونی یک ساختمان تجاری، سازمانی یا صنعتی اشاره دارد. نما اولین چیزی است که کاربر یا رهگذر ساختمان با آن ارتباط برقرار می کند و بنابراین ایجاد یک زیبایی شناسی جذاب، دلپذیر و کاربردی بسیار مهم است. ساختمان‌های غیر مسکونی را می‌توان به دسته‌های مختلفی مانند خرده‌فروشی، اداری، مختلط و صنعتی طبقه‌بندی کرد. هر دسته دارای اهداف طراحی نما منحصر به فردی است که با استفاده از مواد، رنگ ها، الگوها و متریال های مختلف به دست می آید.

طراحی نمای ساختمان غیر مسکونی

ساختمان های اداری اغلب دارای نماهای مدولار و ساده ای هستند که از مواد پایدار برای ایجاد ظاهری حرفه ای و مدرن استفاده می کنند. نماها برای بهینه سازی نور و تهویه طبیعی و به حداقل رساندن مصرف انرژی طراحی شده اند. استفاده از دیوارهای پرده شیشه ای پانل های فلزی و بتنی در ساختمان های اداری نمای باز و دلپذیری را ایجاد می کند که نشان دهنده حرفه ای بودن موسسه در داخل است.

در ساختمان‌های تجاری هدف اصلی جذب مشتریان به شرکت تجاری است. برای دستیابی به این هدف معماران از نورهای رنگارنگ، تابلوهای روشن و بافت ها و مواد خلاقانه مانند شیشه، فولاد یا آلومینیوم استفاده می کنند. هدف ایجاد یک نمای چشم نواز است که به راحتی از راه دور قابل مشاهده باشد و رهگذران را به کشف تجارت دعوت کند. طرح ها اغلب پویا و پر جنب و جوش و با تاکید بر استفاده از نما به عنوان فرصتی برای برندسازی هستند.

ساختمان‌های با کاربری مختلط مانند هتل‌ها، بیمارستان‌ها یا دانشگاه‌ها عملکردهای مختلفی را با هم ترکیب می‌کنند که راه‌حل‌های طراحی نما منحصربه‌فردی را می‌طلبد. در مورد دانشگاه ها طراحی نما باید نشان دهنده این باشد که چگونه موسسه دارای یک محیط آموزشی دوستانه و امن است که خلاقیت را تقویت می کند. هدف معماران با بیمارستان‌ها ایجاد فضای بیرونی آرام‌بخش است که سلامت جسمی و روانی را ارتقا می‌دهد.

نماهای ساختمان های صنعتی کارکرد مقرون به صرفه بودن و دوام را در اولویت قرار می دهند. هدف اصلی ایجاد یک نمای مقاوم و انعطاف پذیر است که بتواند در برابر شرایط محیطی استرس زا مقاومت کند. مصالح مورد استفاده در نمای ساختمان های صنعتی شامل پانل های فلزی بتن پیش ساخته یا پانل های فلزی عایق شده می باشد.

سفارش طراحی نمای ساختمان غیر مسکونی

نمای یک ساختمان غیر مسکونی یک جنبه حیاتی در جذب مشتری یا مستأجر است. معماران هنگام طراحی نمای بیرونی ساختمان عوامل متعددی از جمله زیبایی شناسی، عملکرد دوام و پایداری را در نظر می گیرند. جذب یک شرکت طراحی حرفه ای برای ایجاد یک نمای با کیفیت بالا که به عنوان یک نمایش بصری از کسب و کار شما باشد ضروری است.

گزینه های مختلفی برای سفارش طراحی نمای ساختمان غیر مسکونی وجود دارد. ابتدا با معمار مهندس سازه یا پیمانکار ساختمان که مسئول ساخت و ساز ساختمان هستند مشورت کنید. معمولاً این متخصصان با شرکت های طراحی که در طراحی بیرونی ساختمان ها تخصص دارند کار می کنند. آنها می توانند توصیه هایی ارائه دهند یا شما را به شرکای طراحی خود راهنمایی کنند.

گذر از نمونه کارها و بررسی کار شرکت های طراحی قبل از درگیر شدن با آنها ضروری است. مهم است که شرکتی را انتخاب کنید که تجربه طراحی نمای ساختمان های غیر مسکونی مشابه شما را داشته باشد. علاوه بر این در مورد اعتبار شرکت تحقیق کنید و قبل از تصمیم گیری نهایی بررسی های آنلاین را بخوانید.

هنگامی که شرکت طراحی را انتخاب کردید گام بعدی این است که در مورد نیازها و انتظارات خود صحبت کنید. در اینجا اطمینان از اینکه طرح نیازهای کسب و کار شما را برآورده می کند با هویت برند شما همسو است و با کدهای ساختمان محلی مطابقت دارد ضروری است. این به درک روشنی از فرآیند طراحی جدول زمانی و ساختار هزینه شرکت کمک می کند.

در پایان نمای ساختمان غیر مسکونی برای موفقیت کسب و کار ضروری است. سفارش طراحی نما با کیفیت بالا از یک شرکت طراحی حرفه ای می تواند جذابیت زیبایی شناسی ساختمان را افزایش دهد و در عین حال آن را پایدار کاربردی و بادوام کند. استفاده ترکیبی از روش‌های منبع‌ یابی آفلاین و آنلاین، بررسی نمونه کارها و بحث در مورد الزامات با شرکت طراحی می‌تواند به شما کمک کند طراحی نمای کاملی برای نیازهای خود داشته باشید.

قیمت طراحی نمای غیر مسکونی

نمای یک ساختمان غیر مسکونی مسلما یکی از حیاتی ترین جنبه های فرآیند ساخت و ساز است. اغلب به عنوان چهره ساختمان عمل می کند و اولین تصور را برای کسانی که از آن بازدید می کنند یا عبور می کنند ایجاد می کند. طراحی نما نیز نقش بسزایی در موفقیت کلی یک پروژه دارد. با این حال طراحی نمای یک ساختمان غیر مسکونی می تواند یک کار گران قیمت باشد.

عوامل متعددی در هزینه بالای طراحی نمای ساختمان غیر مسکونی نقش دارند. اول از همه فرآیند طراحی پیچیده است و به یک تیم حرفه ای نیاز دارد. طرح اولیه توسط یک معمار ایجاد خواهد شد که از نزدیک با یک مهندس سازه و سایر کارشناسان کار خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که نما از نظر ساختاری سالم است و تمام استانداردهای ایمنی را رعایت می کند. معمار همچنین با یک معمار منظر و طراح نور برای ایجاد یک طرح کامل که محیط و نور ساختمان را در بر می گیرد، همکاری خواهد کرد.

علاوه بر این مواد مورد استفاده برای ساخت نما می تواند به طور قابل توجهی به هزینه کلی کمک کند. برای ایجاد ظاهری شیک و مدرن اغلب از مواد باکیفیت مانند سنگ شیشه و فلز استفاده می شود. منبع حمل و نصب این مواد ممکن است گران باشد. علاوه بر این استفاده از این مواد اغلب به تجهیزات تخصصی و نیروی کار ماهر نیاز دارد به ویژه اگر طرح ها یا الگوهای پیچیده در آن گنجانده شود.

یکی دیگر از هزینه های قابل توجه مربوط به طراحی نمای ساختمان های غیر مسکونی فرآیند نصب است. بسته به پیچیدگی طراحی و اندازه ساختمان فرآیند نصب می تواند زمان قابل توجهی را به خود اختصاص دهد و به تعداد زیادی کارگر نیاز داشته باشد. این امر فرآیند نصب را به یکی از گران ترین بخش های فرآیند ساخت تبدیل می کند.

در نهایت نگهداری مداوم نما هزینه بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود. نمای ساختمان در معرض عناصر قرار دارد و ممکن است نیاز به تمیز کردن تعمیرات یا تعویض منظم داشته باشد. هزینه چنین نگهداری می تواند در طول زمان افزایش یابد و باید در هزینه بزرگتر پروژه لحاظ شود.

طراحی نمای ساختمان غیر مسکونی می تواند فرآیندی پرهزینه و پیچیده باشد. هزینه تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله فرآیند طراحی مواد مورد استفاده نصب و نگهداری مداوم است. این به تیمی از متخصصان با مهارت ها و تخصص های تخصصی نیاز دارد و هزینه پروژه اغلب سرمایه گذاری قابل توجهی برای صاحب ملک است. با این حال یک نمای خوب طراحی شده و نگهداری شده به موفقیت ساختمان کمک زیادی می کند و آن را به یک سرمایه گذاری ارزشمند در دراز مدت تبدیل می کند.

طراحی نمای ساختمان غیر مسکونی چه ارزشی دارد؟

طراحی فضاهای مسکونی و غیر مسکونی تاثیر بسزایی در زندگی روزمره ما دارد. چه در یک اداره کار کنیم و چه در خانه زندگی می کنیم طراحی فضا بر روحیه بهره وری و رفاه ما تأثیر می گذارد. یک فضای خوب طراحی شده می تواند راحتی عملکرد و جذابیت زیبایی را ارائه دهد در حالی که یک فضای بد طراحی شده می تواند ناراحت کننده ناکارآمد و حتی برای سلامتی ما مضر باشد.

فضاهای مسکونی برای زندگی طراحی شده اند و باید آسایش و راحتی ساکنان را در اولویت قرار دهند. طراحی یک خانه باید منعکس کننده سبک زندگی و نیازهای ساکنان آن باشد و در عین حال عواملی مانند تهویه، روشنایی و نور طبیعی را نیز در نظر بگیرد. یک خانه با طراحی خوب باید حس آرامش را ایجاد کند آرامش را تقویت کند و تعامل اجتماعی را تشویق کند. طراحی خانه نیز باید کارآمد باشد و از هر اینچ مربع فضا استفاده کند تا اطمینان حاصل شود که ساکنان می توانند از فضای زندگی خود حداکثر استفاده را ببرند.

خصوصیات طراحی فضاهای غیرمسکونی

از سوی دیگر فضاهای غیرمسکونی باید بین نیازهای ساکنان خود با الزامات کسب و کار یا سازمان تعادل ایجاد کنند. طراحی این فضاها باید بهره وری را افزایش دهد همکاری را تشویق کند و محیطی راحت و امن را برای کاربران فراهم کند. علاوه بر این، فضاهای غیر مسکونی باید با در نظر گرفتن عواملی مانند رنگ، نور و چیدمان مبلمان، از نظر زیبایی شناختی و پذیرایی از بازدیدکنندگان داشته باشند.

ارزش طراحی خوب در فضاهای مسکونی و غیر مسکونی را نمی توان دست کم گرفت. تحقیقات نشان داده است که فضاهایی که به خوبی طراحی شده اند می توانند تمرکز و خلاقیت را افزایش دهند و رفاه کلی را بهبود بخشند. علاوه بر این یک فضای خوب طراحی شده می تواند خلق و خوی فرد را بهبود بخشد و منجر به افزایش شادی و رضایت شود.

در نتیجه طراحی فضاهای مسکونی و غیر مسکونی می تواند تاثیر بسزایی در زندگی ما داشته باشد. یک فضای خوب طراحی شده می تواند بهره وری را افزایش دهد خلق و خوی ما را بهبود بخشد و رفاه کلی ما را بهبود بخشد. بنابراین ضروری است که طراحی فضاهای زندگی و کار خود را در اولویت قرار دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که آنها نیازهای ما را برآورده و راحتی و جذابیت زیبایی شناسی مورد نظر ما را فراهم می کنند.

اصول طراحی نمای غیر مسکونی

اصول طراحی نمای ساختمان غیر مسکونی برای ایجاد ساختمان های بصری جذاب کم مصرف و با کارایی بالا ضروری است. از تجاری گرفته تا سازمانی، آموزشی گرفته تا امکانات بهداشتی و درمانی یا ساختمان های شرکتی تمرکز زیادی به طراحی نمای غیر مسکونی داده شده است. معماران طراحان و متخصصان ساختمان باید جنبه های مختلفی را در هنگام طراحی نما برای ساختمان های غیر مسکونی در نظر داشته باشند.

اولین اصل طراحی نمای غیر مسکونی

اولین اصل طراحی نمای غیر مسکونی ادغام معماری ساختمان با محیط اطراف آن است. نماهایی که به خوبی طراحی شده اند نماهایی هستند که به طور یکپارچه با محیط مانند فضای سبز ساختمان های دیگر یا خیابان های مجاور ادغام می شوند. نما باید ارتباط ایده آلی با محیط ایجاد کند و هدف طراحی ساختمان را به اشتراک بگذارد.

اصل دوم

اصل دوم در نظر گرفتن بهره وری انرژی است. ساختمان‌های غیر مسکونی انرژی زیادی مصرف می‌کنند و یکی از راه‌های اطمینان از اینکه مصرف انرژی آن‌ها به حداقل می‌رسد انتخاب مصالح نما جهت‌گیری و طراحی مناسب است. برای مثال انتخاب پنجره‌های شیشه‌ای از نوع خاصی با عایق حرارتی یا استفاده از سیستم نمای تهویه‌دار که امکان تهویه طبیعی را فراهم می‌کند می‌تواند به کاهش مصرف انرژی کمک کند.

سومین اصل

سومین اصل طراحی نمای غیر مسکونی در نظر گرفتن نیاز ساختمان به نور طبیعی است. نور طبیعی یکی از ویژگی‌های ضروری هر ساختمانی است زیرا باعث ارتقای سلامت و رفاه افرادی می‌شود که از ساختمان استفاده می‌کنند. با استفاده از لعاب بهینه ساختمان می تواند میزان نور طبیعی را به حداکثر برساند و نیاز به نور مصنوعی را کاهش دهد.

اصل چهارم

اصل چهارم انتخاب مصالح پایدار است. متریال نما باید سازگار با محیط زیست کم مصرف بادوام و کم نگهداری باشد. انتخاب مصالح نقش بسزایی در طول عمر نمای ساختمان دارد. بنابراین انتخاب مواد مناسب نه تنها بر بهره وری انرژی بلکه بر ایمنی و رفاه کلی سرنشینان داخل آن نیز تأثیر می گذارد.

اصل پنجم

اصل پنجم در نظر گرفتن الزامات نگهداری و نظافت نما است. نگهداری نمای ساختمان باید نسبتاً آسان باشد و تمیز کردن آن نباید چالش برانگیز باشد. متریال نما باید بتواند در برابر محیطی که در معرض آن قرار دارد مقاومت کند، زیرا نیاز به تمیز کردن و نگهداری منظم دارد.

اصول طراحی نمای ساختمان غیر مسکونی نه تنها زیبایی ساختمان را تعیین می کند بلکه عملکرد و کارایی انرژی آن را نیز تعیین می کند. متخصصان ساختمان باید این اصول را در هنگام طراحی نمای ساختمان های غیر مسکونی در نظر بگیرند تا اطمینان حاصل کنند که به آینده ای پایدار کمک می کند. با رشد سریع ساختمان‌های غیرمسکونی در سرتاسر جهان، طراحی نماهایی که عملکرد، زیبایی و پایداری را در یک ساختار ادغام می‌کنند، بسیار مهم‌تر از همیشه است.

کدام ساختمان ها غیر مسکونی هستند؟

ساختمان‌ها بخش مهمی از زندگی ما هستند زیرا سرپناه و فضایی برای کار و مکانی برای انجام فعالیت‌های روزمره برای ما فراهم می‌کنند. به طور کلی ساختمان ها را می توان به دو دسته ساختمان های مسکونی و غیر مسکونی طبقه بندی کرد. ساختمان‌های مسکونی، همانطور که از نام آن پیداست برای مقاصد مسکونی مانند خانه‌ها، آپارتمان‌ها و دیگر انواع خانه‌ها ساخته می‌شوند یا مورد استفاده قرار می‌گیرند. از سوی دیگر ساختمان‌های غیر مسکونی برای مقاصد غیر مسکونی مانند ادارات، مدارس، مراکز خرید و بیمارستان‌ها ساخته می‌شوند یا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

یکی از بارزترین نمونه های ساختمان های غیر مسکونی ساختمان های اداری است. این ساختمان ها عموماً برای اهداف تجاری یا اداری استفاده می شوند و می توانند طیف گسترده ای از شرکت ها یا سازمان ها را در خود جای دهند. ساختمان‌های اداری در اشکال اندازه‌ ها و طرح‌ های معماری مختلف از دفاتر کوچک مستقل تا دفاتر مرکزی شرکت‌ های بزرگ متشکل از چندین طبقه متفاوت هستند.

فروشگاه های خرده فروشی

نوع دیگری از ساختمان های غیر مسکونی فروشگاه های خرده فروشی است. اینها ساختمان هایی هستند که عمدتاً برای انجام معاملات تجاری بین خریداران و فروشندگان استفاده می شوند. فروشگاه‌های خرده‌فروشی در اشکال و اندازه‌های مختلفی وجود دارند از بوتیک‌های کوچک گرفته تا مراکز خرید بزرگ با صدها فروشگاه. این ساختمان‌ها برای جذب مشتریان و لذت‌بخش‌تر کردن خرید طراحی شده‌اند.

مدارس و ساختمان های آموزشی نمونه دیگری از ساختمان های غیر مسکونی هستند. ساختمان های آموزشی برای پاسخگویی به نیازهای دانش آموزان در هر سنی از مدارس ابتدایی تا دانشگاه ها طراحی شده اند. مدارس اغلب دارای انواع مختلف کلاس‌های درس آزمایشگاه‌ها کتابخانه‌ها و امکانات ورزشی هستند و معمولاً با هدف ارتقای یادگیری و رشد فکری طراحی می‌شوند.

در نهایت بیمارستان ها و سایر امکانات پزشکی نیز نمونه هایی از ساختمان های غیر مسکونی هستند. این ساختمان ها در درجه اول برای ارائه مراقبت های پزشکی به بیماران از جمله اتاق های اورژانس اتاق های عمل کلینیک ها و آزمایشگاه های پزشکی طراحی شده اند. بیمارستان ها به طور کلی مجهز به آخرین تجهیزات و تکنولوژی پزشکی هستند و به گونه ای طراحی شده اند که محیطی راحت و ایمن را برای بیماران فراهم کنند.

ساختمان‌های غیر مسکونی ساختمان‌هایی هستند که برای مقاصدی غیر از کاربری مسکونی ساخته یا مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ساختمان‌ها در اشکال و اندازه‌های مختلفی ساخته می‌شوند و می‌توان آنها را در دسته‌های مختلفی مانند ساختمان‌های اداری فروشگاه‌های خرده‌فروشی ساختمان‌های آموزشی و بیمارستان‌ها طبقه‌بندی کرد. هر یک از این ساختمان ها هدف منحصر به فردی را دنبال می کنند و با توجه به نیازهای ساکنان آن طراحی شده اند.

نتیجه گیری

برای نتیجه گیر طراحی نمای ساختمان غیر مسکونی اهمیت فزاینده ای در ارتقای هویت ارزش ها و عملکرد ساختمان های عمومی پیدا کرده است. زیبایی شناسی نماها ابزاری برای برندسازی این ساختمان ها است و طراحی باید منعکس کننده عملکردها ارزش ها و اهداف ساختمان باشد. در نتیجه معماران باید هنگام طراحی نماهای خارجی برای دستیابی به طرح های کاربردی و از نظر بصری متقاعد کننده به الزامات خاص ساختمان توجه داشته باشند.